First Name:  Last Name: 
[Advanced Search]  [Surnames]
Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Bekende naamgenoten

Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Bekende naamgenoten


Biografie van Kristiaan Bosschaerts

Link to genealogyGenealogy

Kristiaan is geboren te Antwerpen op 5 juli 1971, als zoon van Edgard en Christiane Pycke.


Kristiaan Bosschaerts speelt contrabas.

Hij speelde oa. bij de R&B groep "Mambo Chillum", en

sinds 1988 speelt bij de SKA-band "The Internationals".


Mambo Chillum:

Mambo Chillum is niet alleen een van de prachtige songs die werd opgenomen door de levende blueslegende John Lee Hooker, maar ook een fantastische Belgische groep die Blues en Mambo vermengt tot een unieke muzikale cocktail.

Net voor hun split, brengen ze een full-CD op de markt, een mooi afscheidsgeschenk.
Een groezelige plaat vol zompige blues. Snuifjes jazz en mambo zijn de peper en het zout erop.

Eerder werd al een promosingle met twee nummers uitgebracht: "Morning Light" is een vrolijk swingende track met een snuifje jazz en een potentiële zomerhit. "Tonight My God" is eerder een rauw rocknummer en een track waar John Spencer nog een punt aan kan zuigen. Dit zijn twee songs die op maat zijn gesneden voor een publiek, dat geen zier geeft om de laatste mode of trend.

Muzikanten:

Fred Verhaegen
(vocals, harmonica)

"Super Bruno" De Groote
(guitars)

Frederik Van Den Berghe
(drums)

Kristiaan "Boss" Bosschaerts
(bass)


Internationals:

Dit is een instrumentale band, die als geen ander in België de Jamaicaanse SKA-sound weet te brengen. In 1998 begon Internationals als een bescheiden viertal, dat langzaam maar zeker uitgroeide tot een niet-zo-bescheiden achttal. Het duurde enige tijd tot de acht kampioenen elkaar gevonden hadden. Het zijn dan ook niet de eerste de beste, de leden spelen of speelden bij vermaarde acts als Mambo Chillum, El tatoo del Tigre, Seatsniffers, Skyblasters, Son de Luxe en Belgian Afro Beat Association. Met Thomas De Prins (Belgian Afro Beat Association) erbij aan de keyboards zijn er al 9 leden!

In de voetsporen van de Jamaicaanse helden van het genre, brengen zij een zeer eigen mix van jazz, R&B en allerhande exotica; dit alles overgoten met hun eigen SKA groove en gebracht met een grenzeloos enthousiasme.

 

In het voorjaar van 2001 werd een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Internationals geschreven. Zij trokken de studio in en vijf nummers werden vereeuwigd op de eerste mini CD "Fun-kee Ara-bee" (Haiku Records/ Lowlands).

De muziek van Internationals is perfect om naar te luisteren, zowel als om uw gat op te schudden. Wat dan ook niet zelden gebeurt, overal waar de Internationals komen, barst een spontaan feestje los.
Ook The Skatalites, de oervaders van het genre, durfden in de legendarische Studio One destijds heftig loos gaan met woeste kreten, special effects en andere spielereien; terwijl de ritmesectie en de blazers onverstoorbaar door blijven gaan, want dat is en blijft de grote aantrekkingskracht van de SKA in al zijn verschijningsvormen, van The Specials tot No Doubt en de talloze andere groepjes die zich sinds de jaren '60 aan de muziek gewaagd hebben.
Zeker als ze, zoals The Internationals èn The Skatalites, een heuse contrabassist in huis hebben. "Ik kom uit het bluesmilieu," zegt Kristiaan 'Boss' Bosschaerts, "en ska is voor mij pure blues. Gewoon eindeloos hetzelfde akkoord aanhouden. Zalig."
Bosschaerts toont zich terecht uitermate tevreden met de klank van de cd, en dus met de productie van Tops en Revalk.
"De opname is met de computer gebeurd, maar wel grotendeels in één take, met één microfoon voor de vier blazers, als in het repetitiehok. Voor we de studio indoken, hebben we keihard gerepeteerd, en daardoor hebben we het hele album in één dag kunnen opnemen. De Wizards hebben dan met behulp van een speciale plug ook hun analoge apparatuur aangesloten, hier en daar wat effecten toegevoegd, het nieuwe millennium heeft zo z'n rechten, maar het moest wel een levende sound blijven, fris en knisperend."
Zoals de muziek van The Skatalites dus, toch toen ze jong waren en ter ere van de Jamaicaanse onafhankelijkheid een heel nieuw muziekgenre creëerden.
"Ska is de basis, maar van hieruit willen we toch gaan experimenteren. Met goed uitgewerkte zangpartijen, met andere Caribische en Latijns-Amerikaanse ritmes, met polka's zelfs, of in de studio, met de machinerie van de Wizards. Op het podium willen we ook wat meer effecten gaan gebruiken. Onze mixer durft al eens een dubje steken, en meestal heb ik een kleine effectmachine bij voor de stem."
Het repertoire van The Internationals bestaat op dit moment voor zowat de helft uit covers van The Skatalites natuurlijk, maar ook van de Duitse orkestleider Bert Kaempfert (naar het voorbeeld van The Skatalites), van oude bluesboogaloo's, het thema van Bonanza, en van andere populaire, zonnige tunes uit de jaren '50 en '60.

De zomer van 2002 was fantastisch met succesvolle concerten in België, Nederland, Spanje, enz.
In 2002 verscheen ook hun debuutalbum "The People Love It" (WAM Recordings/ Lowlands).
De CD is gevuld met SKA van internationaal niveau en kreeg enkel positieve reacties.
Toen Mad Professor de CD te horen kreeg, merkte hij op: "No Way that these guys are Belgians! This is American Stuff".


mini CD: Fun-kee Ara-bee

Muzikanten:


Lieven Declercq : drums
Denis Dellaert : gitaar
Thomas De Prins : keyboards
Kristiaan Bosschaerts : contrabas
Roel Jacobs : tenor sax
Hans Schroeven : tenor sax
Junior Mthombeni : percussie
Luc van Tilborgh : bugel & trombone
Dirk Timmermans : trompetCD "The People love It "

In het voorjaar van 2004 toerden ze uitgebreid door België en Nederland. In augustus waren ze te horen bij de Belgian Afro Beat Association in Jazz Middelheim.

Begin november 2004 maken ze een tournee door Zuid-Afrika, met als grote drijfveer hun Zuid-Afrikaanse percussionist Junior Mthombeni. Tijdens drie concerten in september en oktober werd er aan de fans gevraagd om een instrument in te leveren. Deze instrumenten zullen dienen om muzikanten in Zuid-Afrika, die nog niet over de juiste middelen beschikken, een duwtje in de rug te geven. Een fantastisch initiatief met "Internationale" Allure!


Enkele hyperlinks:

De officiële website "The Internationals"
Artikel in Background Stories op Rockers Magazine via Reggae.be
The Internationals op "BelgianMusic.net"


The official website of "The Skatalites"
De Nederlandse SKA-startpagina
Webpagina van Bert Kaempfert Music
De Duitse Schlager in Nederland en België
Artikel op Rataplan vzw


CD Mambo Chillum op "The Belgian Pop & Rock Archives"

 Terug naar overzicht bekende naamgenoten
© Rudi Bosschaerts, 2004
Top of pageGo back